U Centru za promociju nauke u Beogradu, 13. oktobra 2022. godine održana je sednica Saveta za društveno odgovorno poslovanje Privredne komore Srbije. 

Realizujući zaklučak sa prethodne sednice Saveta za društveno odgovorno poslovanje, održane 12. jula 2022. godine, rezultate istraživanja koje su sproveli PKS i UIPS o efikasnosti primene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom u segmantu izvršavanja obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom kupovinom roba i usluga od preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, predstavila je Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a.

U cilju popularisanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji kao načina izvršenja obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom usvojen je predlog, koji je iznela Marija Ignjatović direktorka preduzeća "Novitas Consult" doo Šabac, da UIPS u saradnji sa PKS u narednom periodu organizuje obuku iz ove oblasti za CSR profesionalce

Na sednici su Jelena Bratić iz Srpskog filantropskog foruma i Željko Mitkovski iz Fondacije Ana i Vlade Divac predstavili rezultate kampanje Spasimo hranu, spasimo humanost koja je realizovana u okviru obeležavanja Nacionalnog dana davanja, Slađana Lević iz Foruma mladih sa invaliditetom je prezentovala novi projekat za ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom koji ova organizacija realizuje, nalaze istraživanja Izveštaja o održivom poslovanju za 50 najvećih kompanija u Srbiji (sa posebnim osvrtom na ESG) izložili su Nina Cvetanović i Igor Novaković iz Centra za savremene politike, dok je primer dobre prakse društveno odgovornog poslovanja dobitnika Nagrade za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2020 prikazao Slaven Živković iz preduzeća Two N Kids Furniture&Dekor.

 

 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service